Dieetadvies

Wat ik voor u kan betekenen

U kunt bij mij terecht voor een breed spectrum van dieetadviezen, de persoonlijke begeleiding en wetenschappelijke onderbouwing staan altijd centraal:


 • Gezonde evenwichtige voeding voor meer energie
 • Intermittent Fasting (snel en moeiteloos afvallen door periodiek vasten)
 • Overgewicht & obesitas 
 • Sportvoeding
 • Eetstoornissen & emo-eten
 • Voeding bij hart- en vaatziekten (verhoogde cholesterol en/of triglyceriden)
 • Alternatief voedingsadvies voor vegetariërs & veganisten
 • Zwangerschap & lactatie
 • Diabetes Mellitus (suikerziekte)
 • Nierziekte
 • Coeliakie (glutenintolerantie)
 • Lactose-intolerantie
 • Allergieën (vb. koemelkallergie)
 • Maag- en darmproblemen (brandend maagzuur, PDS, ziekte van crohn, diarree)
 • Voedingsadvies na bariatrische chirurgie

Gezonde voeding

Gezonde voeding is niet enkel belangrijk voor onze lichamelijke, maar ook voor onze psychische gezondheid. Een gezond voedingspatroon vormt de basis van alle voedingsstoffen dat we nodig hebben om gezond, energiek en gelukkig te zijn.

Intermittent Fasting

De laatste jaren heb ik mezelf gespecialiseerd in deze nieuwe dieettrend.

Intermittent fasting is op korte tijd wereldwijd zeer populair geworden. Het is strikt gezien geen dieet maar een voedingspatroon waarbij er een periode van vasten afgewisseld wordt met een periode waarin je eet. Uit wetenschappelijke studies is bewezen dat intermittent fasting gekoppeld is aan veel gezondheidsvoordelen zoals: sneller gewichtsverlies, verhoogd de vetverbranding, verhoogd de insulinegevoeligheid, een verlaagd risico op het krijgen van diabetes en de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten daalt ook aanzienlijk. 

Meer hierover kunt u lezen onder 'specialisaties'.

Diabetes Mellitus

De laatste jaren stijgt het aantal patiënten met diabetes aanzienlijk over de hele wereld. Meer dan 90% van de mensen die aan diabetes lijden, hebben type 2 diabetes, ook wel ouderdomsdiabetes genoemd. Erfelijke aanleg speelt een rol, maar overgewicht en een ongezonde levensstijl zijn 2 andere belangrijke factoren die deze aandoening kunnen uitlokken.

Bij diabeten streven we naar een gezond evenwichtig dieet met voldoende lichaamsbeweging om de medicatie tot een strikt minimum te beperken.


Eetstoornissen & Emo-Eten

Veel mensen hebben hun eetgedrag niet altijd onder controle, ten gevolge van hun gemoedstoestand. Een overmaat aan stress en negatieve emoties kunnen dit gedrag in de hand werken waardoor u in een negatieve spiraal terechtkomt en u nog meer zult eten... 

Ben jij een emo-eter? Laat dit je afvalproces niet belemmeren! Onderzoek heeft aangetoond dat het helpt wanneer je je bewust wordt van emotie-eten en je strategieën ontwikkelt om ermee om te gaan. 


Allergieën

Bij een allergie voor voedingsmiddelen reageert ons afweersysteem op een bepaald voedingsmiddel. Een allergische reactie op voeding kan een reactie veroorzaken op de huid, in het spijsverteringskanaal en in de longen.  

Elke mens is verschillend en reageert anders op bepaalde voedingsmiddelen. Hierdoor is het opstellen van een individueel voedingsadvies noodzakelijk. Door het volgen van uw persoonlijk dieetadvies zullen uw klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Hierna bekijken we samen wat u weer kunt introduceren. Maag- en darmproblemen

Er zijn verschillende vormen van maagklachten zoals brandend maagzuur, maagzweer, middenrifsbreuk (Hernia diafragmatica). Bij darmklachten kunt u o.a. denken aan prikkelbare darmsyndroom (PDS), diarree, obstipatie (verstopping), divertikels (uitstulpingen van de darmwand in de buikholten), ziekte van Crohn (chronische ontstekingsziekte van het spijsverteringskanaal), Colitis ulcerosa (ontsteking dikke darm). 

Bij maag- darmproblemen willen we de symptomen uitschakelen, zodat u geen last meer heeft van de ongemakken. Belangrijke kanttekening hierbij is wel dat je niet zomaar elk voedingsmiddel uit je dagelijks eetpatroon gaat schrappen. Het risico op tekorten en andere ongemakken wordt hierdoor vergroot.